Proace Electric

Helelektrisk varebil med rekkevidde inntil 314 km*

Kjøpspris fra:
441 400,-
Eks mva.

PROACE-familien får et elektrisk medlem

TOYOTA PROACE ELECTRIC vil gjøre hverdagen mye enklere for organisasjoner og enkeltpersoner som er avhengig av å fortsatt kunne bruke nyttekjøretøyet sitt i bykjernen og urbane strøk, eller for de som ønsker lavere driftskostnader. Den er gunstig både med tanke på tilgjengelighet og fleksibilitet, men også når det gjelder avgifter og selvfølgelig har den tilnærmet ikke-eksisterende drivstoffutgifter.

Utstyrsnivå

PROACE Electric vil komme i kort, medium og lang karosserilengde samt to utstyrsnivåer; Basic og Comfort. Lasterommet strekker seg fra 4,6 m³ for kompakt, 5,3m³ for medium og 6,1 m³ for den lange versjonen.

Spesifikasjoner

Basic grad vil tilsvare den eksisterende PROACE-modellen med spesifikasjoner som blant annet; DAB+ radio og 3 seter med Smart Cargo. Comfort vil i tillegg ha 2-sone automatisk klimaanlegg, elektrisk justerbare sidespeil og tåkelys. I tillegg vil den også ha Aux-in, USB-porter, lagringsboks under setet/verktøykit, parkeringssystem med 360-grader visning av ryggekamera med blindsonevarsling, parkeringssensor foran og bak, og mye mer.

Modellen på Comfort grad vil også ha skinnratt, smarttelefon tilkobling via Apple Carplay®/Android Auto™ og navigasjon. Utvendig vil den ha fargepakke på støtfangere og dørhåndtak, nøkkelfri låsing og et 7" autodisplay med sentralt montert berøringsskjerm.

Kjøreegenskaper

Den elektriske utgaven har en elektrisk parkeringsbrems og en 6-meters ladekabel. Den vil også leveres med en kontroll hvor man kan velge mellom Park/Revers/Nøytral/Drive/Regenerativ bremsing som erstatning for den konvensjonelle girspaken. Du vil også finne en bryter for å velge mellom Eco, Normal og Eco-Drive kjøremodus.

Inne i førerhuset vil du finne førerinstrumenter som viser hastighet og kraftforbruk. Der vil du også finne indikasjoner for batteriets ladestatus og klimaanleggets ytelse, samt et TFT-multiinformasjonsdisplay.

Spørsmål i forbindelse med kjøp av ny bil?

Lurer du på noe når det gjelder kjøp av ny bil? Da håper vi at du tar kontakt med oss, slik at en av våre dyktige selgere kan besvare deg. 

Praktisk og funksjonell

PROACE, slik vi kjenner den, er den gode, fornuftige og praktiske bilen. PROACE har den beste løsningen for transport av store kolli med et stort, firkantet og romslig lasterom. Den inneholder også mange små og praktiske rom for funksjonell oppbevaring av mindre kolli.

Det legges fortsatt til rette for enkel og lønnsom drift med et meget velfungerende ettermarkeds-apparat. Dette vil også gjelde nye PROACE Electric.

Produktsjef Fred Bangren presenterer PROACE Electric

Proace Electric har en rekkevidde på inntil 314 km*

Proace Electric har følgende utstyrsgrader:

Basic

Dette er standardutstyr:

 • 16" stålfelger
 • 2 halogen lamper i varerom
 • 2 nøkler, 1 med fjernkontroll
 • 2 stk ladekabler
 • 215/65R16 dekk med navkopp
 • 4 kollisjonsputer, front og side
 • 7" audio skjerm med DAB+ radio, Android Auto og Apple Carplay
 • ABS, ESC og HAC
 • Cruisekontroll
 • Dedikert EV display i kombinasjonsmeter
 • Elektrisk håndbrems
 • Elektriske vinduer med auto funksjon
 • Emergency Call
 • Fleksible seter med mobilt kontor og PVC-skinn på sidene og stoff i senter
 • Førersete har armlene, høydejustering og korsryggstøtte
 • Halogen hovedlys med skumringsensor for automatisk tenning av lys i tunnel etc.
 • Manuelt klimaanlegg
 • Regnsensor for vindusvisker foran
 • Reservehjul
 • Smart Cargo pakke - skillevegg med luke
 • Sort stål comfort skillevegg med vindu
 • Tåkelys foran
 • Varmeseter og varme i speil
Comfort

Har i tillegg til Basic:

 • 16" stålfelg med heldekkende kapsel
 • 2 sone automatisk klimaanlegg
 • Fabrikk navigasjon som bistår deg via interessepunktmeny til nærmeste lademulighet og veileder deg rett dit
 • Lakkerte fangere og krom dørhåndtak
 • Leveres med 12 mm gulv og taktrekk
 • Ryggekamera med 360 grader Visio Park med blindsonevarsling og parkeringssensorer foran og bak
 • Smart inngang og startsystem, leveres med 2 nøkler
 • Xenon hovedlys med LED kjørelys

Eksteriør

Interiør

Prøvekjør Proace Electric 

Ønsker du å vite hvordan det er å sitte bak rattet i denne bilen, hvordan setene kjennes, se interiøret på nært hold, oppleve kjøreegenskapene, - eller rett og slett bare få følelsen av om dette er bilen for deg? Da bør du ta den med på en prøvetur!

Rekkevidde og kapasitet

Inne i førerhuset vil du finne førerinstrumenter som viser hastighet og kraftforbruk. Der vil du også finne indikasjoner for batteriets ladestatus og klimaanleggets ytelse, samt et TFT-multiinformasjonsdisplay.

WLTP range ved 50kWh
WLTP range ved 75kWh
Tilhengervekt
Lasteplass

*Rekkevidden er estimert basert på «WLTP kombinert» testkjøring.

Lasteplass nok til alle slags behov

Med tre lengder og karosserityper, imponerende nyttelast og tilhengerkapasitet, er alle slags behov dekket.

- 1 tonn nyttelast

- 1 tonn tilhengervekt

I tillegg er bilen utstyrt med Smart Cargo som innebærer at skilleveggen er utstyrt med en luke som gir deg mulighet til å transportere ekstra lang cargo.

Valg av effekt

Proace Electric kan leveres med forskjellig batterikapasitet for å være en nullutslippsløsning som dekker flere forskjellige behov. Begge batteripakkene er av litium-ion typen, og vil levere enten 50kWt eller 75 kWt. Disse vil ha inntil 219 og 314 km rekkevidde (WLTP)*. Maksimal ytelse for begge batteristørrelser er 136 hk, med maksimat dreiemoment på 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 130 km/t.

Batteriene er godt plassert i varerommet, under gulvet – noe som innebærer at plassforholdene opprettholdes slik man kjenner det fra den vanlige PROACE. Tyngdepunktet senkes, noe som forbedrer kjøreegenskap og stabilitet.

*Avhengig av kjøreforhold

Det er enkelt å lade

Proace Electric er tilrettelagt for ulike lademuligheter. Oppkobling mot hurtigladere, eller via kabel som følger bilen til veggboks eller stikkontakt. Ladekontaktene er skjult under et deksel på forskjermen. En statusindikator vil lyse for å vise stand-by, lading, lading ferdig eller en feilvarsling.

Dersom du benytter en 100 kW offentlig ladestasjon vil det ta deg ca 30. minutter for å lade opp et 50 kWt batteri til 80%, og 45 minutter for å lade batteriet på 75 kWt. Bilene vil også ha en ombordlader som vil yte opptil 11 kWt. Denne er optimalisert for å sikre riktig ladefart fra veggboks eller stikkontakt. Den vil også hjelpe til med å bevare batteriets levetid.

* Ladetidene er avhengige av lokale forhold

Kombinasjonsinstrument og TFT-skjerm

I bilen finner du et kombinasjonsinstrumentet som viser informasjon om elforbruk underveis og batterikapasietet.

Batteristyringssystemer

Praktiske tilkoblingsmuligheter som holder deg informert, slik at du har kontroll og er på farten hver eneste dag.

Program for lading og forvarming av kupéen

Sørg for av bilen er klar til å ta deg i mot ved å velge foretrukne ladetider og oppvarming av kupéen før arbeidsdagen begynner.

Oversikt over ladestasjoner

Se alle tilgjengelige ladestasjoner på monitoren på dashbordet, legg til steder underveis og se hvor ladestasjonene ligger.

Sjekk av autonom rekkevidde

Denne funksjonen viser gjeldende rekkevidde basert på batterinivået sammen med ladestasjoner i området.

Display for batteribruk

Du kan forbedre kjørestilen din med en visuell guide som viser hvor mye batterienergi du bruker og gjenvinner under kjøring.

Ønsker du tilbud på Proace Electric? 

Vi er behjelpelige med å finne den rette bilmodellen for deg. Kontakt oss for å motta et uforpliktende tilbud. Du hører raskt fra oss.

Tekniske spesifikasjoner

Eksteriør

Eksteriørbilde: Høyre
Eksteriørbilde: Bak
Eksteriørbilde: Foran

Interiørbilde: Foran
Interiørbilde: Bak

Du kan få støtte til kjøp av elektrisk varebil

Toyota PROACE EL bidrar til å redusere klimagassutslipp fra næringstransport.

Statsforetaket ENOVA har en avtale med Olje- og energidepartementet om forvaltning av tilskudd og lån fra Klima- og energifondet. Formålet for forvaltningen er å bidra til reduserte klimagassutslipp og styrket forsyningssikkerhet for energi, samt teknologiutvikling som på lengre sikt også bidrar til reduserte klimagassutslipp. ENOVA SF forvalter midlene fra Klima- og energifondet, og tilbyr en egen støtteordning ved kjøp av elektriske varebiler og tilhørende lader.

Følgende vilkår gjelder for søknad om støtte:

• Gjelder kun ved førstegangsregistrering - ikke bruktbiler eller bruktimport
• Søk før bilen kjøpes – dette kan din forhandler hjelpe deg med
• Kun firmaer registrert i norsk foretaksregister kan søke
• Kun eier av kjøretøyet kan søke
• Kjøretøyet må være hel-elektrisk, Varebil klasse 2 og ha totalvekt under 4.250kg.

Proace Electric tilfredsstiller krav til Enova støtte. Du kan få alt fra 13 000 til 37 000 kr. avhengig av utstyrsvarianter. Du kan også få kr. 5 000 i støtte til lader til bilen. Ta kontakt for mer informasjon.

*Vi bruker alltid «WLTP kombinert» rekkevidde på våre elbiler. Dette er det beste estimatet på hva en faktisk vil oppleve ved normal bruk i snitt over et år. Ved lave temperaturer, motorvei- og bakkekjøring vil en også oppleve negative avvik fra «WLTP Kombinert». «WLTP Urban/bykjøring» rekkevidde, er et annet målemetode som ville gitt et vesentlig høyere rekkeviddetall, men dette er en rekkevidde som kun er mulig å oppnå ved lave hastigheter, ingen last, ingen bakkekjøring og +15 grader i lufta. Kontakt oss for mer informasjon. Eksempel på typiske avvik fra «WLTP kombinert»: Ved vinterkjøring og variert middels fart (30-80km/t): = opptil 20-30% reduksjon i rekkevidde Ved vinterkjøring og motorveikjøring (100km/t+): = opptil 30-40% reduksjon i rekkevidde Ved sommerkjøring, lav fart, ingen last og ingen bratte bakker = opptil 15-20 % økning i rekkevidde Alle elbiler vil oppleve varierende grad av avvik, og overstående er eksempler. På de mest utsatte dagene vil hurtiglading langs veien være en løsning som mange kan benytte.