Bremsevæske

Jevnlig bytte av bremsevæske er viktig for at bremsene alltid skal fungere som de skal. I verste fall kan gammel bremsevæske føre til bremsesvikt og livsfarlige situasjoner.

Bremsevæskens funksjon er å sørge for at du har riktig trykk i bremsesystemet når du trykker inn bremsen. Denne tåler temperaturer opp til 250 grader, men om den kommer i kontakt med luft vil den trekke til seg fuktighet og dermed skape kondens og få redusert kokepunkt.

Det er to problemer som kan oppstå om bremsevæsken ikke byttes i tide:

  1. Kokepunktet synker og bremsevæsken er til slutt nesten like følsom for varme som det vann er. Da skal det bare noen få oppbremsinger etter hverandre til for at væsken begynner å koke og pedalen går helt inn.
  2. Hydraulikksystemet ruster innenfra. Det gjelder både hovedsylinderen, hjulsylindrene og de ventilene som skal hindre hjulene i å låses ved oppbremsing. Bremsepedalen vil gå i bunn og bremsevæsken forsvinne.

Bremsevæskeskift er inkludert i en ordinær service, og det er derfor viktig at du følger serviceprogrammet. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for å avtale tid.