Automatoljeskift

Automatiske girkasser bruker olje og trenger dermed også regelmessig vedlikehold. Dersom giroljen ikke skiftes som den skal vil oljen bli forurenset og funksjonaliteten svekkes. En konsekvens er ujevn giring og høyere forbruk av drivstoff. I verste fall kan girsystemet ødelegges.

En rimelig investering

Automatgirkasser genererer mer varme enn manuelle girkasser. Dette gir temperatursvingninger, og økt kondensnivå på vinterstid. Ved å skifte oljen med flushing forlenger du girkassens levetid og forebygger større problemer som kan oppstå.

Ved oljeskift uten flushing blir opptil to tredjedeler av oljen værende i systemet. Det er derfor viktig å ikke bare tømme og fylle på med ny olje, men å tømme systemet for gammel olje og rense det, såkalt flushing.

Når trenger giret oljeskift?

Anbefalingen på når man bør utføre et automatoljeskift varierer fra bilmodell og bruk av bil, men en tommelfingerregel er hver 60.000 km. Opplever du at giret oppfører seg annerledes, er det smart å få det sjekket. Tegn på at det er på tide med oljeskift kan være ujevn giring, høye lyder, girskifteproblemer, vibrasjoner, oljelekkasje, m.m.

Kontakt din nærmeste Toyota Bilia-forhandler for informasjon og pris.