Aircondition­service

Bilens klimaanlegg beskytter deg og dine passasjerer for ytre forurensning, og gir deg frisk luft i kupéen. Et fungerende klimaanlegg gir kjølig luft på sommeren og fjerner dugg på vinteren.

Klimaanlegget må rengjøres med jevne mellomrom – helst årlig. Fukt, støv og skitt samler seg i klimaanlegget, og påvirker luften som blåses inn i bilen og som du og dine passasjerer puster inn. Vi hjelper deg med et fungerende klimaanlegg som gir ren luft, samtidig som vi får fjernet vond lukt i bilen.

Trenger ditt klimaanlegg rens?

  1. Står bilen din ofte parkert utendørs?
  2. Kjører du ofte korte strekninger?
  3. Har du hatt bilen i ett år uten å rense klimaanlegget?
  4. Slår du ofte av klimaanlegget?
  5. Opplever du irritasjon i øynene eller nyser du når du sitter i bilen?
  6. Røyker du i bilen?

Har du svart ja på minst to av disse spørsmålene, er det på tide å ta rens og/eller service på klimaanlegget.

Aircondition-rens

  1. Fjerning av bakterier
  2. Fjerning av pollen, støv og nikotin
  3. Reduserer risikoen for allergiske plager
  4. Fjerner vond lukt

For å oppnå full effekt av rensen må friskluftfilter skiftes samtidig.

Airconditionservice

AC-anlegget mister normalt 5-15% gass per år. Dette gjør at effekten reduseres, og på sikt kan pakninger tørke ut og viktige komponenter bli skadet. Da kan det bli kostbart å fikse. Med airconditionservice vil vi i tillegg til en airconditionrens, tappe ut gammel gass, luft og kondens, vakuumere systemet, og fylle på med riktig mengde gass. Systemet blir også trykktestet. Ved normal kjørelengde anbefaler vi å gjøre dette hvert tredje til fjerde år.

Trenger bilen din friskere luft kan du ta kontakt med din forhandler. Et tips er å gjøre dette i forbindelse med ordinær service.