VI INTRODUSERER NÅ bZ4X

VERDENSNYHET! NY ELBIL FRA TOYOTA

Endelig lanserer Toyota sin første elbil. Dette blir den første av flere modeller elbiler og lanseres under bZ-navnet. bZ4X er en SUV med avansert firehjulstrekk. Den har god bakkeklaring, god plass i kupèen og høy sitteposisjon. Med klasseledende effektivitet vil den også ha konkurransedyktig rekkevidde – selv i kaldt klima som i Norge. Bygget som elbil fra bunnen av, på en ny e-TNGA plattform. Elektrifisering med hybrid- og hydrogenbiler gir Toyota nesten 30 års erfaring med batteriteknologi i biler. Dette er mer enn noen andre. Dette, og nesten 17 millioner solgte hybridbiler, sikrer Toyotas anerkjente kvalitet på alt ved bilen – også batteriet. 

Elbilen bZ4X planlegges for salg i Europa sommeren 2022. Null utslipp er bare et skritt på veien. Bli med oss på reisen videre. Beyond Zero!

BLI KJENT MED KONSEPTMODELLEN TOYOTA BZ4X

Toyota bZ4X er bygd på nesten 30 års erfaring med elektrifisering. Det betyr blant annet en unik kompetanse på å konstruere og produsere effektive drivverk for hel- og delelektriske biler. 

Fra Toyota i Norge er det levert innspill til utviklingen av bZ4X, kanskje spesielt om rekkevidde vinterstid. Og komponenter for prototypen er i all hemmelighet testet ut også på våre breddegrader. Per i dag vet vi ikke noe mer om konsekvensene av disse utprøvingene enn det Toyota Globalt sier: «Det større og sterkere batteriet som Toyota bZ4X trenger, er konstruert for pålitelige og langvarige ytelser, og det er også slik at bilens rekkevidde gjelder i kaldt klima.» BATTERIER MED KVALITET OG STYRKE

Batteriene i en Toyota bare fortsetter å levere, selv mange år etter at garantien  er utløpt. Kvalitet, slitestyrke og pålitelighet er noe av det Toyota har blitt testet på og etablert et renommé på gjennom årene. Dette gjelder også for de nyere teknologiområdene som trengs for hel- eller delelektrisk drift: Batteriene, de elektriske motorene og styringssystemene. Denne teknologien er noe vi i Toyota har vist og testet i praksis gjennom 25 år.

Kontinuerlig utvikling har ført til mer kompakte batterier, noe som reduserer vekten, samtidig som kapasiteten er blitt høyere. Batterilading via solceller i biltaket er også utviklet, testet ut og lansert. Disse utnytter gratis solenergi og bidrar til lading mens du kjører, eller når elbilen står parkert. Motoren er videreutviklet, kontrollenhetene forbedret og styringssystemene for batterier oppgradert. Målet var å finne det optimale forholdet mellom batteriets vekt, kapasitet, motoreffekt, rekkevidde og pris. Slik ble bZ4X en bil som kan levere klasseledende effektivitet og en svært konkurransedyktig rekkevidde. Rekkevidden skal være god - også når det er kaldt.

Mange lurer på rekkevidden. Den er ikke bekreftet offisielt, men Toyota Europas markedsdirektør, Andrea Carlucci, indikerer til Broom.no i et intervju at « …dette skal være en moderne D-segment SUV. Altså en typisk familiebil. Disse bilene har i dag ofte en rekkevidde på mellom 400 og 500 kilometer. Det jeg kan si er at vi skal være konkurransedyktige også på dette området.»

EN EKTE SUV MED FIREHJULSTREKK

Gjennom mer enn 50 år har Toyota bygd opp omfattende og viktig erfaring når det gjelder fremkommelighet. På dette området kan vi trekke på suksessene med legendariske 4x4-modeller som Land Cruiser og Hilux. Også versjoner av Celica, Corolla og Yaris  har gjort det skarpt i rally-VM gjennom mer enn 30 år. Yaris

Grunnlaget for Toyota bZ4X er e-TNGA. Den lange akselavstanden og de korte overhengene gjør at kupéen blir like rommelig som i store sedaner. Plattformen er spesialdesignet for våre elbiler, og leverer et klasseledende system for firehjulsdrift.  Målet har vært at Toyota bZ4X skal by på ekte off-road-egenskaper. Dette gir ekstra trygghet og bekymringsfrihet i alle slags vær-, vei- og føreforhold.

KJØR MED KONTAKT

Inne i Toyota bZ4X sørger en en innovativ kjøremodul for at du får svært god kontakt med både bil og vei. Det adaptive “steer-by-wire”-grepet eliminerer alle uønskede vibrasjoner og gjør kjøringen mer avslappende, samtidig som det forbedrer kontrollen og sikkerheten ved at du kan holde hendene i samme posisjon også ved kurvekjøring. Instrumentpanelet er lagt umiddelbart under førerens synsfelt og kontrollene er optimalt plassert for å minimere forstyrrelser. Alt dette gir en helt unik kjøreopplevelse.EN NY DIMENSJON I DESIGN

Alt ved Toyota bZ4X er designet for å gi deg en best mulig opplevelse. våre designere har utviklet en ekte SUV med et unikt utseende, lekre designdetaljer og god kjørekomfort. Spekket med innovative teknologier, slik som solpanelet som bidrar til å øke rekkevidden mens du kjører, og det nyeste sikkerhetsutstyret. Den luftige, lyse og rommelige kupéen gjør turen ekstra behagelig både for deg og dine passasjerer.

DESIGNET FOR LIVET, BEDRE MOBILITET FOR ALLE

Akkurat denne modellen har fått navnet bZ4X, der bZ står for «below Zero». Med Toyota bZ ser vi forbi null utslipp. 4 betyr at bilen hører til D-segmentet og X betyr at den er en såkalt crossover med firehjulsdrift. 

Takket være en dedikert elbilplattform skapt med fokus på mennesker, går Toyota bZ videre for å endre liv og opplevelser. Enten det er for å forbedre hvordan du flytter på deg, forandre hvordan du interagerer med verden rundt deg, bidra positivt til miljøet eller til og med skape et bedre samfunn. Dette er mobilitet som kan elskes av alle.   


Toyota bz4x Miljøet

DU & MILJØET

Bruk av sol- og regenerert energi gjør at Toyota bZ reduserer utslipp og bidrar positivt til miljøet.

bZ4X bilen din

DU & BILEN DIN

Med en plattform designet spesielt for elbiler, bruk av avansert sikkerhetsutstyr og intelligent tilkobling, leverer Toyota bZ en kjøreopplevelse som er trygg, sikker og morsom.

bZ4X du og andre

DU & ANDRE

Med en rommelig og komfortabel kupé byr Toyota bZ på et avslappende miljø for deg og de du er glad i. Tiden du bruker her gir nye opplevelser og muligheter for kontakt med andre.

bZ4X du og samfunnet

DU & SAMFUNNET

Med nullutslippsmobilitet og smarte løsninger skaper Toyota bZ et tryggere og bedre samfunn.

START DIN REISE. BEYOND ZERO.

Den første bilen i Toyota bZ-serie blir tilgjengelig fra midten av 2022. Er Toyota sent ute med en skikkelig elbil? I Norge vil noen påstå det. Enkelte vil hevde at det er altfor sent. Som verdens største bilprodusent må vi tenke og handle vi ut fra vårt etablerte, globale perspektiv. Og typisk for Toyota kommer lanseringen av elbilen bZ4X "Just in Time". 

Vi må smøre oss med tålmodighet litt til, men frem til lansering vil vi med jevne mellomrom stadig få vite litt mer. Om motorstyrke, batterieffekt, rekkevidde,  og bagasjeplass. I tillegg til sikkerhetsteknologier, standardutstyr, lengde, bredde og høyde. Meld deg på nyhetsbrevet nå så går du ikke glipp av en eneste oppdatering. Bli blant de første som får vite mer om neste fase i Toyotas elektrifisering, og om nyheten Toyota bZ4X.

Ved å registrere deg får du også muligheten til å reservere bilen først, samt motta invitasjoner til konkurranser og arrangementer.