Dekk og hjul

Å ha riktige dekk er avgjørende for sikkerheten, og kan ha stor betydning ved et uhell. Jevnlig sjekk at vinter- og sommerdekk er derfor svært viktig for din og andres sikkerhet.

Bredt utvalg

Toyota Bilia er en komplett leverandør av dekk til person- og varebiler. Vi tilbyr piggdekk, piggfrie dekk og sommerdekk i alle dimensjoner, tilpasset alle våre modeller.

Vinterdekk

Vinterdekk for nordiske forhold gir et bedre veigrep og kjøreforhold på vinterstid. Valg av dekk bør gjenspeile dine prioriteringer og kjørebehov, altså om du kjører mest på is, snø, våt asfalt eller tørr asfalt.

Vinterdekk er produsert med en annen type gummi enn sommerdekk. De skal være myke på vinteren når det er kaldt, og klarer derfor ikke levere gode kjøreegenskaper i varmt vær.

Lovpålagt minstekrav til mønsterdybde på vinterdekk er 3 mm, men vi anbefaler en mønsterdybde på minimum 5 mm.

Sommerdekk

Sommerdekk er produsert med hardere gummi enn vinterdekk. Dette gjør at de slites mindre på hardt og grovt underlag. Disse gir også et mye bedre veigrep på våt asfalt sammenlignet med vinterdekk.

Lovpålagt minstekrav til mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 mm, men vi anbefaler minimum 3 mm. Dette fordi risikoen for vannplaning øker dramatisk ved mønsterdybde under 3 mm, det samme gjelder bremselengde på våt veibane.

Felger

Vi tilbyr også et stort utvalg av felger. Vi anbefaler originalfelger, da disse er nøye tilpasset og testet. Disse er av høy kvalitet og er konstruert for å tåle de påkjenningene et hjul blir utsatt for. Felgene monteres med originale hjulbolter som du kan bruke både på sommer- og vinterhjul.

Dekkhotell

Riktig oppbevaring av dekk er med på å øke levetiden. Dekkene skal lagres stående eller hengende i et svalt, mørkt og tørt miljø. Det er også viktig med vask slik at skitt og veisalt ikke blir liggende på dekkene.

Vi tilbyr dekkhotell der vi tar ansvar for dette for deg. Vi tar oss av rengjøring, hjulskift og oppbevaring. Alt du må gjøre er å levere inn bilen din for hjulskift på høsten og våren. Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller om du ønsker å benytte den av denne tjenesten.