Bilglass

Vi har lang erfaring med å reparere bilglass. Om uhellet er ute håndterer vi alt for deg, inkludert kontakten med forsikringsselskapet.

Reparere eller bytte ruten

De fleste skader på frontruten starter med steinsprut. Om du opplever dette bør du få ruten sjekket snarest mulig etter uhellet for å unngå at skaden sprekker opp ytterligere. Sett gjerne en tape over skaden slik at smuss ikke trenger inn. Dette kan gjøre at skaden blir umulig å reparere. Mange steinsprutskader lar seg faktisk reparere, og vi kan gjøre det mens du venter. Har du kasko eller delkasko dekkes reparasjonen av forsikringen.

Ofte kan vi fikse skaden uten å skifte hele ruten:

  • Det er avgjørende hvor på ruten skaden er, skadens art og størrelse.
  • Ved reparasjon vil ruten få igjen styrken selv om skaden ikke blir helt usynlig.
  • Resultatet av reparasjonen kan variere med alder på skaden.

Dersom sikten til fører er vesentlig redusert må ruten skiftes, og vi hjelper deg selvsagt med dette også. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det er spesielt ved mørkekjøring at du vil få problemer med en slitt rute, og det er nettopp da vi trenger maksimal sikt. Vi bruker original frontrute og lim, og  kalibrerer førerassistentsystemer etter bilfabrikantens spesifikasjoner. Dette sørger for å opprettholde maksimal sikkerhet i din bil.

Har du kasko eller delkasko, dekkes frontruteskift av forsikringsselskapet ditt. Egenandel kan tilkomme, avhengig av din forsikringsavtale.

Autorisert verksted og originalt utstyr

Frontruten er limt til bilens karosseri og er derfor en viktig del av den bærende konstruksjonen. Monteringsprosessen må være grundig og i henhold til bilprodusentens anvisninger. Frontruten er også et viktig mothold for kollisjonsputen, og det er derfor avgjørende å bruke riktig lim med samme styrke som på fabrikk. Derfor bruker vi alltid merkeoriginal rute og lim, spesielt tilpasset nettopp din bil!

Mange nye biler har førerassistanse-systemer med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Noen av disse systemene er svært sensitive for både glasstykkelse og lysbryting. Toyota Bilia har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav.